Categories
Corpuri de iluminat

Cum gasesti cele mai bune plafoniere LED

Cum alegi cea mai bună plafonieră LED pentru acasă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă plafoniera LED potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Amenajarea unei locuinţe nu este deloc o treabă uşoară, mai ales dacă vrei ca orice colţişor al casei să păstreze amprenta ta personală, dar să fie în acelaşi timp modern şi util.

Atunci când vine vorba de iluminat, tot mai multe persoane optează pentru plafonierele cu LED, datorită avantajelor multiple aduse odată cu utilizarea acesteia.

Extrem de versatile, plafonierele cu LED sunt o sursă economică de lumina potrivită pentru orice spaţiu, de la locuinţe personale la spaţii comerciale.

De ce să alegi cea mai bună plafonieră LED?

Dacă îţi doreşti o sursă de lumină cu un design plăcut şi care să aibă totodată o durată lungă de viaţă fără prea multe probleme, o plafonieră cu LED este alegerea ideală pentru tine.

Montarea acesteia se face foarte uşor, aşa că nu vei avea nevoie de un electrician neapărat pentru a o pune în funcţiune. În plus, plafonierele cu LED au un design foarte subţire, lucru cele face potrivite atât pentru pereţii de beton, cât şi pentru cei din rigips.

De asemenea, designul minimalist, simplu, face că plafonierele cu LED să fie uşor de integrat în orice decor, indiferent de stilul în care este decorată restul încăperii.

De fapt, vei găsi pe internet modele diverse, chiar şi de inspiraţie vintage, aşa că sigur se iveşte ceva şi pe gusturile tale, care să se potrivească în orice decor ai vrea, acasă, la serviciu sau în spaţiul tău de afaceri.

Cum alegi cea mai bună plafonieră LED

Dacă te-ai hotărât să achiziţionezi o plafonieră cu LED, dar nu ştii care ar fi modelul ce ar merita investiţia, în continuare vei găsi câteva aspecte care să-ţi înlesnească alegerea.

Tipul plafonierei

Ţinând cont de acest criteriu, plafonierele se împart în două mari categorii: cu suport şi fără suport.

Plafonierele fără suport se pun în funcţiune prin conectarea sursei de lumină la firul electric, după care se acoperă cu o mască cu rol decorativ, tot ansamblul fiind lipit direct pe tavan, aceste modele fiind ideale pentru iluminarea camerelor cu tavan jos.

Plafonierele cu suport au un suport care ţine becul la o distanţă de 10-20 cm de tavan.

Designul

Pe internet se găsesc o multitudine de modele, forme şi culori, de la plafoniere de inspiraţie vintage la modele minimaliste, moderne.

Dacă îţi doreşti ca plafoniera ta să aibă un design deosebit, poţi alege un model cu elemente decorative din ceramică, sticlă sau chiar şi cristal, dacă optezi pentru materiale preţioase.

Din punct de vedere cromatic, oferta este, de asemenea, extrem de bogată, astfel că vei găsi cu siguranţă nuanţa pe care o preferi.

Oricum, atunci când alegi un model sau altul, va trebui să ai în vedere şi încăperea în care vrei să montezi plafoniera, dacă este bucătărie, baie, living sau dormitor.

Mai mult, poţi alege modele de plafoniere pentru tavane şi plafoniere cu suport pentru diferite puncte de interes, pentru un plus de utilitate şi un efect vizual plăcut.

Funcţionalitatea plafonierei

Modul de acţionare al plafonierei poate fi prin întrerupător, telecomanda sau senzor, iar preferinţa pentru un tip sau altul poate fi şi în funcţie de locul unde plafoniera urmează să fie amplasată.

De exemplu, în locuinţe sunt preferate cele cu întrerupător, în vreme ce în anumite spaţii publice, cum ar fi toaletele, sunt alese modelele ce funcţionează pe bază de senzor.

Modelele acţionate cu telecomanda sunt destinate mai ales pentru cei care vor să aprindă lumina de la distanţă atunci când vor să intre într-o încăpere întunecoasă.

Un alt aspect de care trebuie să ţii cont când vrei să achiziţionezi o plafonieră este modul acesteia de alimentare. În magazine vei găsi modele care funcţionează pe baterii sau cu energie electrică.

Gradul de protecţie electrică al plafonierei este, de asemenea, influenţat de locul în care sursa de lumină urmează să fie montată.

În living sau în dormitoare alege modele în care să nu poate fi introduse diverse obiecte, ca măsură de siguranţă în plus în cazul în care ai copii,

În baie o să ai nevoie de un indice de protecţie mai mare, întrucât plafoniera trebuie să fie ferită de jeturi de apă, praf şi umiditate ridicată.

Concluzie

Plafonierele LED sunt o soluţie economică şi o sursă de lumină bună pentru orice spaţiu, de o durabilitate impresionantă graţie becurilor tip LED.

Reprezentând o investiţie sigură, cu o durată de viaţă foarte mare, plafoniera poate pune “într-o lumină bună” orice încăpere, pe internet găsindu-se diverse modele şi design-uri, astfel încât oricine să găsească o plafonieră care să se integreze armonios în locuinţa sa.

Dacă şi tu te-ai hotărât să-ţi pui plafoniere acasă, la birou sau în spaţiul tău comercial, ai aflat deja numeroase aspecte de care să ţii cont pentru a face cea mai bună alegere. Trebuie doar să dai o căutare pe internet, iar ofertele nu vor întârzia să apară!

Cea mai bună plafonieră LED: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de plafoniere LED pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *